КОНТАКТ
Почетна|ЧЕТИРИСЛОЈНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ – SENSITIVE

ЧЕТИРИСЛОЈНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ – SENSITIVE

Маска дизајнирана да обезбеди максимална заштита за терапевтите. Изработена од селектирани материјали кои не влијаат врз осетлива кожа и не предизвикуваат иритација, дерматитис.

Составени се од 4 слоеви и тоа:
– Мек неткаен материјал со подобрена заштита од прашина и влажност (надворешна обвивка) ;
– Филтер за заштита од бактерии и филтер за заштита од партикли;
– Полимеричен филтер со одлична отпорност кон течни материи;
– Постава од неткаен памук која дополнително апсорбира пот и влажност;

Идеална заштита од прашина и аеросоли. Вграден дел за адаптација со носот.

Класификација:
– Медицинско помагало Класа I
– EN 14683: Type IIR
– ASTM F2100: Ниво III
Пакување: Кутија со 50 маски
Боја: Светло Сина

КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

Go to Top