КОНТАКТ
Почетна|АВТОКЛАВ E10 18L

АВТОКЛАВ E10 18L

E10 претставува најновиот автоклав од Еуронда ( Класа ”B”). Моќната вакуумска пумпа и оптимизираниот циклус за сушење го прават овој стерилизатор да има најдобри перформанси од палетата на Еуронда. Во споредба со другите автоклави и овие перформанси (2300W,300ml) се карактеризира со пониска потрошувачка на вода и електрична енергија. Можност за селектирање на 5 различни ”B” циклуси како и N, S циклуси. Е-светлото ја менува бојата при преминување во различно ниво на стерилицација, додека пак E-бројачот дозволува да се сетираат тестови и циклуси во кое било време. Податоците од работата на Автоклавот може да бидат зачувани на SD картичка или пак трансферирани на компјутер преку интернет/WiFi конекција. Е-Data системот може да поврзе еден или повеќе автоклави во софтверот за менаџмент со цел работата да се следи уште подобро.

Квалитет кој нуди највисоко ниво на стерилизација до сега:
1. Систем за инспекција
2. Систем за контрола на прашина
3. Вграден систем за квалитет на дестилирана вода
4. Систем за одделување (сепарација) на воздух/нечиста вода

Classification ( класификација): Medical Device Class IIb The Class B Autoclave conforms to EN 13060 standard requirements.
Stainless steel moulded chamber certified to PED 97/23/EC
Chamber capacity (капацитет): 18L
Weight (тежина): 47.5 Kg (18 L)  (machine empty with basket and trays)
External dimensions (домензии): 460 x 455 x 610 mm (wxhxd)
Power consumption (потрошувачка на енергија): 2300 W 10 A
Water consumption (потрошувачка на вода): 300 ml
CE Type Ref: E10 18L

КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

Go to Top