КОНТАКТ

Антисептик за раце

  • ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА Detro Derm се користи за хигиенска и хируршка дезинфекција на раце и кожа во сите здравствени установи како хирургија, одделенија за интензивна нега, клиники (стоматолошки, ветеринарни), лаборатории, канцеларија, фабрика, училишта и за домашна нега на пациентите. КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ Брзо ефикасен антисептик за раце и кожа на база на алкохол. Не содржи никакви активни супстанци кои се акумулираат во кожата, лесно толерантен на кожа. Дерматолошки тестиран. Лесен за употреба благодарение на неговиот уникатен диспензер. Подготвен за употреба. СОСТАВ 2-пропанол (%70 V/V), глицерин, помошни материи. МИКРОБИОЛОШКО ДЕЈСТВО Бактерицидно (вклучувајќи Tbc), фунгицидно, вируцидно, туберкулоцидно. НАЧИН НА УПОТРЕБА За хигиенска дезинфекција на рацете, нанесете најмалку 3 ml раствор без разредување и тријте 30 секунди додека не се исушат рацете. За хируршка дезинфекција на рацете, се нанесува 5 ml раствор и се трие 3 минути од раката до под лактите. ПАКУВАЊЕ 100 mL, 250 mL, 500 mL, 1 L, 5 L 12 x 1 L 4 x 5 L ПОМОШНА ОПРЕМА Пумпа и ѕиден диспензер за шише од 1 литар, мод со џебен спреј од 250 ml
    КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ
  • ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА Се користи за хигиенска и хируршка дезинфекција на раце и кожа во сите здравствени установи како што се хирургија, одделенија за интензивна нега, клиники (стоматолошки, ветеринарни), лаборатории и јавни површини каде хигиената е важна како домови, канцеларии, фабрики, училишта итн. КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ Производ подготвен за употреба. Брзо ефикасен антисептик за раце и кожа на база на алкохол. Не содржи никакви активни супстанци кои се акумулираат во кожата и лесно толерантен на кожа. Пумпа со горен притисок и ѕиден диспензер за шише од 1 литар. СОСТАВ %80 (v/v) Етил алкохол, помошни материи, дејонизирана вода. МИКРОБИОЛОШКО ДЕЈСТВО Бактерицидно, фунгицидно, вируцидно, туберкулоцидно. НАЧИН НА УПОТРЕБА За хигиенска дезинфекција на рацете, нанесете најмалку 3 ml раствор без разредување и тријте 30 секунди додека не се исушат рацете. За хируршка дезинфекција на рацете, се нанесува 5 ml раствор и се трие 3 минути од раката до под лактите. ПАКУВАЊЕ 5 L, 1 L, 500 mL, 250 mL, 100 Ml
    КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ
  • ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА Погоден при често миење на раце и нормална кожа. Не создава маслен слој со што овозможува пријатно чувство при допир. Ја репарира штетата на рацете предизвикана од работата и заморенаста, а ја одржува и кожата во секојдневието. КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ Содржи глицерин со што се навлажнува кожата. Благодарение на кремастата структура лесно се апсорбира во кожата. Не предизвикува масленост на кожата. Погоден за секаков тип кожа. Не содржи силикон. Практична употреба. СОСТАВ Сурфактанти, навлажнувачи, емолиенти, конзерванси, бои, парфем и други ексципиенси НАЧИН НА УПОТРЕБА Цврцнете од диспензерот лосион на рацете и протријте дури не се апсорбира. ПАКУВАЊЕ 1 L, 500 mL
    КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

Име

Go to Top