КОНТАКТ
Почетна|DETRO DERM SOFT – Антисептик за раце и кожа на база на алкохол

DETRO DERM SOFT – Антисептик за раце и кожа на база на алкохол

ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА
Се користи за хигиенска и хируршка дезинфекција на раце и кожа во сите здравствени установи како што се хирургија, одделенија за интензивна нега, клиники (стоматолошки, ветеринарни), лаборатории и јавни површини каде хигиената е важна како домови, канцеларии, фабрики, училишта итн.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ
Производ подготвен за употреба. Брзо ефикасен антисептик за раце и кожа на база на алкохол.
Не содржи никакви активни супстанци кои се акумулираат во кожата и лесно толерантен на кожа. Пумпа со горен притисок и ѕиден диспензер за шише од 1 литар.

СОСТАВ
%80 (v/v) Етил алкохол, помошни материи, дејонизирана вода.

МИКРОБИОЛОШКО ДЕЈСТВО
Бактерицидно, фунгицидно, вируцидно, туберкулоцидно.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
За хигиенска дезинфекција на рацете, нанесете најмалку 3 ml раствор без разредување и тријте 30 секунди додека не се исушат рацете. За хируршка дезинфекција на рацете, се нанесува 5 ml раствор и се трие 3 минути од раката до под лактите.

ПАКУВАЊЕ
5 L, 1 L, 500 mL, 250 mL, 100 Ml

КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

Go to Top