КОНТАКТ
Почетна|DETRO DERM – Антисептик за раце и кожа на база на алкохол

DETRO DERM – Антисептик за раце и кожа на база на алкохол

ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА
Detro Derm се користи за хигиенска и хируршка дезинфекција на раце и кожа во сите здравствени установи како хирургија, одделенија за интензивна нега, клиники (стоматолошки, ветеринарни), лаборатории, канцеларија, фабрика, училишта и за домашна нега на пациентите.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ
Брзо ефикасен антисептик за раце и кожа на база на алкохол. Не содржи никакви активни супстанци кои се акумулираат во кожата, лесно толерантен на кожа. Дерматолошки тестиран. Лесен за употреба благодарение на неговиот уникатен диспензер. Подготвен за употреба.

СОСТАВ
2-пропанол (%70 V/V), глицерин, помошни материи.

МИКРОБИОЛОШКО ДЕЈСТВО
Бактерицидно (вклучувајќи Tbc), фунгицидно, вируцидно, туберкулоцидно.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
За хигиенска дезинфекција на рацете, нанесете најмалку 3 ml раствор без разредување и тријте 30 секунди додека не се исушат рацете. За хируршка дезинфекција на рацете, се нанесува 5 ml раствор и се трие 3 минути од раката до под лактите.

ПАКУВАЊЕ
100 mL, 250 mL, 500 mL, 1 L, 5 L
12 x 1 L
4 x 5 L

ПОМОШНА ОПРЕМА
Пумпа и ѕиден диспензер за шише од 1 литар, мод со џебен спреј од 250 ml

КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

Go to Top