КОНТАКТ
Почетна|DETRO DENT R – Готов раствор за чистење на стоматолошки инструменти

DETRO DENT R – Готов раствор за чистење на стоматолошки инструменти

ОБЛАСТИ НА УПОТРЕБА
DETRO DENT R се користи за чистење на инструменти направени од нерѓосувачки челик. Тој е многу ефикасен за чистење на остатоци од цемент и алгинат. Ги прави хируршките инструменти сјајни кога се користат редовно. Не ослободува никаков иритирачки мирис дури и на температури повисоки од 60C. Има голем успех дури и при чистење на тврди хемикалии како еугенол и леплив цемент.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ
Готов раствор. Висока материјална компатибилност. Ефикасен за чистење на неоргански материи (цемент итн.) кои се користат во стоматолошките унит апарати. Чистењето се врши на 5 минути на 40 – 60C во ултразвучни уреди. Го елиминира процесот на стружење што се користи за чистење на остатоците од цемент. Го продолжува животниот век на материјалите.

СОСТАВ
Нејонски сурфактант, органска киселина, инхибитор на корозија, емулгатор, дејонизирана вода.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Производот се користи со разводнување во соодветна концентрација. Готовиот раствор за употреба се истура во ултразвучен апарат за чистење. Сите алатки се потопуваат во растворот.
Ефикасно е за 5 минути во ултразвучниот чистач. По процесот на чистење, инструментите мора да се исплакнат. Растворот може да се користи најмалку една недела според нивото на нечистотија.

ПАКУВАЊЕ
4 X 5 L

КУПИ  ГО ПРОИЗВОДОТ

ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

Име

Go to Top